انواع ویزای فرانسه و شرایط اخذ آن
انواع ویزاهای فرانسه در سه دسته ویزاهای کوتاه مدت، بلند مدت و ویزای ترانزیت جای میگیرند. با دریافت ویزای کوتاه مدت میتوانید در منطقه شینگن بمانید، اما اگر ویزای طولانی مدت داشته باشید، میتوانید بیش از ۳ ماه در فرانسه اقامت کنید. اگر قصد دارید بین ۳ ماه تا ۱ سال در فرانسه بمانید، باید ویزای طولانی مدت دریافت کنید که معادل همان مجوز اقامت است.
شرایط اخذ ویزای کوتاه مدت فرانسه
ویزاهای کوتاه مدت فرانسه یا همان ویزای شینگن، به دارنده آن اجازه میدهد حداکثر به مدت ۹۰ روز وارد کشوری در منطقه شینگن شود و در آن بماند. ویزای شینگن دو نوع دارد؛ یک نوع آن فقط برای یک بار سفر به فرانسه معتبر است و نوع دیگر آن ویزای مسافرتی است که به مدت ۶ ماه تا ۵ سال اعتبار دارد و اجازه دو یا چند بار ورود به فرانسه را میدهد. فرد بعد از ۹۰ روز باید منطقه شینگن را ترک کند اما امکان تمدید کردن این نوع ویزای فرانسه وجود دارد؛ االبته برای ارسال درخواست جدید باید شش ماه صبر کنید. ویزای کوتاه مدت برای اهداف زیر ارائه میشود:
سفر توریستی
سفر به فرانسه برای دیدار با خانواده و دوستان
سفر تجاری
سفر برای شرکت در دورههای کوتاه مدت یا کارآموزی
سفر کاری (داشتن دعوتنامه از یک کارفرما یا شرکت در فرانسه اجباری است)
ویزای طولانی مدت فرانسه
اگر قصد دارید بیش از ۹۰ روز در فرانسه بمانید، باید برای دریافت ویزای طولانی مدت فرانسه درخواست دهید. مدت اعتبار این ویزا بین ۳ ماه تا ۱ سال است. اگر میخواهید بیش از این مدت در فرانسه بمانید، باید برای دریافت مجوز اقامت در یکی از استانهای فرانسه درخواست دهید. تا زمانی که ویزای طولانی مدت داشته باشید، میتوانید به مدت ۹۰ روز در منطقه شینگن و در خارج از فرانسه بمانید. ویزای طولانی مدت برای اهداف زیر ارائه میشود:
اقامت طولانی مدت برای گردش در فرانسه یا به دلایل شخصی: این ویزا برای افرادی که قصد دارند برای مدت طولانی یا به دلایل شخصی (مثلا فرد تحت مراقبتهای پزشکی یک بیمارستان در فرانسه قرار بگیرد)، صادر میشود. فرد با دریافت این ویزا نمیتواند هیچگونه فعالیت حرفهای در فرانسه انجام دهد.
انجام یک فعالیت حرفهای: این نوع ویزای فرانسه به افرادی اعطا میشود که قصد دارند برای مواردی مانند دیدار با شریک یا همکار تجاری خود، برای استخدام شدن در یک شغل، یا خوداشتغالی به فرانسه سفر کنند.
تحصیل در فرانسه: برای دریافت این ویزا فرد باید بالای ۱۸ سال باشد و در یکی از موسسههای آموزشی فرانسه پذیرفته شده باشد.
پیوستن به خانواده: این ویزا به افرادی اعطا میشود که قصد دارند بدون دریافت اقامت دائم، اعضای خانواده خود را در فرانسه ملاقات کنند. عضو خانواده متقاضی باید فرانسوی، شهروند اتحادیه اروپا یا یک فرد خارجی مقیم فرانسه باشد.
ویزای ترانزیت فرانسه
نوع سوم ویزاهای فرانسه، ویزای ترانزیت است که برای دارنده آن این امکان را فراهم میکند که به صورت کوتاه مدت در فرودگاه فرانسه بماند.
مدارک لازم برای ویزای فرانسه شامل موارد زیر است:
فرم تکمیل شده درخواست ویزا
۲ عکس پاسپورتی
پاسپورت معتبر
کپی از ویزاهای قبلی
برنامه کامل سفر
مدارک اثبات کننده تمکن مالی
مدرکی که نشان دهد در فرانسه اقامت خواهید داشت؛ مانند رسید رزرو هتل، اجاره منزل
گواهی عدم سوء سابقه
مدرک پرداخت هزینه ویزای فرانسه
مراحل اخذ ویزای فرانسه
در مرحله اول باید مدارک و اطلاعاتی که برای دریافت ویزا نیاز دارید را بررسی کنید؛
سپس باید فرم درخواست ویزا را به صورت آنلاین پر کنید، برای این کار به پاسپورت معتبر نیاز خواهید داشت؛
زمان مصاحبه خود را برای ارسال درخواست ویزا تعیین کنید. سعی کنید برای دریافت ویزای بلند مدت ۲ هفته تا ۳ ماه قبل از تاریخ پرواز و برای دریافت ویزای کوتاه مدت ۲ هفته تا ۶ ماه قبل از تاریخ پرواز این مصاحبه را انجام دهید؛
سپس باید مدارک خود را ارسال کرده و هزینه لازم را پرداخت کنید؛
درنهایت کافی است درخواست خود را پیگیری کنید.
هزینه اخذ ویزای فرانسه
هزینه ویزای فرانسه با توجه به نوع ویزایی که دریافت میکنید، متفاوت است. در جدول زیر میتوانید هزینه اخذ انواع ویزاهای فرانسه را مشاهده کنید.
گرفتن ویزای فرانسه چقدر طول میکشد؟
مدت زمان بررسی ویزا با توجه به نوع ویزایی که درخواست دادهاید متفاوت است. درخواست ویزای فرانسه بین ۵ تا ۲۰ روز کاری بررسی میشود. اگر برای ویزای طولانی مدت درخواست داده باشید، بین ۱۵ تا ۲۰ روز یا در برخی موارد خاص بعد از ۲ ماه پاسخ را دریافت خواهید کرد. اگر برای ویزای کوتاه مدت درخواست دادهاید، زمان معمول برای رسیدگی به درخواست شما بین ۵ روز کاری تا ۳ هفته است.
اعتبار ویزای فرانسه
مدت اعتبار ویزای فرانسه به نوع ویزایی که انتخاب کردهاید بستگی دارد. در زیر میتوانید مدت زمان اعتبار هر یک از ویزاهای فرانسه را مشاهده کنید:
ویزای کوتاه مدت یا شینگن: ۹۰ روز
ویزای طولانی مدت: ۳ ماه تا ۱ سال
ویزای ترانزیت: حداکثر ۵ روز
ریجکت شدن ویزای فرانسه
دلایل ریجکتی ویزای فرانسه
دلایل مختلفی برای ریجکت شدن ویزاهای فرانسه وجود دارد. در ادامه برخی از رایجترین دلایل ریجکتی ویزای فرانسه را بررسی میکنیم:
داشتن سوء سابقه؛
ارائه مدارک جعلی؛
درصورتیکه متقاضی انگیزه و دلیل موجهی برای سفر به فرانسه نداشته باشد؛
ارائه پاسپورت آسیبدیده؛
ارائه پاسپورتی که مطابق شرایط لازم نباشد؛ برای مثال مدت اعتبار آن کافی نباشد، دو صفحه خالی نداشته باشد یا بیش از ۱۰ سال از صدور آن گذشته باشد؛
برنامه سفر به درستی ارائه نشود؛
عدم ارائه معرفینامه معتبر؛
عدم وجود تمکن مالی؛
گواهی تولد یا سند ازدواج غیرقابل قبول؛
نداشتن بیمه مسافرتی؛
عدم ارائه مدارکی که اثبات کنند در فرانسه اقامت خواهید داشت.
رفع ریجکتی ویزای فرانسه
اگر درخواست شما برای دریافت ویزای فرانسه رد شد، میتوانید به سفارت یا کنسولگری فرانسه در کشور خود که از آنجا درخواست خود را ارسال کردهاید مراجعه کنید و برای ارزیابی مجدد درخواست دهید. اگر دلایل محکمی مبنی بر ناعادلانه بودن ریجکتی درخواست ویزای کشور فرانسه دارید باید این کار را ظرف مدت ۲ ماه بعد از رد شدن درخواست خود انجام دهید.
پیگیری ویزای فرانسه
مرکزی که درخواست ویزای فرانسه را از طریق آن ارسال کردهاید مسئول پیگیری آن است. بعد از اینکه پاسپورت متقاضی آماده شد، این مرکز به فرد اطلاع خواهد داد. در برخی موارد پاسپورت از طریق پست برای متقاضی ارسال خواهد شد.
ویزای فرانسه با دعوتنامه
چند نوع ویزای فرانسه با دعوتنامه وجود دارد:
دعوتنامه خانوادگی: در این نوع ویزا، یکی از اعضای درجه یک خانواده متقاضی باید برای او دعوتنامه بفرستد دریافت دعوتنامه به معنی اخذ ویزا نیست و این کار فقط فرآیند دریافت ویزا را تسهیل میکند.
دعوتنامه تجاری: در این مورد افرادی که برای ملاقاتهای کاری قصد سفر به فرانسه را دارند، میتوانند از شریک یا همکار خود در فرانسه بخواهند که برای آنها دعوتنامه ارسال کند.
دعوتنامه تحصیلی: این دعوتنامه از سوی یک دانشگاه در فرانسه برای فردی ارسال میشود که در این دانشگاه پذیرفته شده باشد.
دعوتنامه ازدواج: این دعوتنامه از سوی یک فرانسوی برای همسر غیرفرانسوی خود ارسال میشود.
دعوتنامه نمایشگاهی: این نوع دعوتنامه مخصوص افرادی است که به قصد برپایی غرفه، خرید، پیشرفت در کسبوکار یا داشتن تحصیلات مرتبط، قصد دارند در یک نمایشگاه بینالمللی در فرانسه شرکت کنند.
دعوتنامه کاری: افرادی که قصد کار کردن در فرانسه را دارند، بعد از پیدا کردن شغل مورد نظر خود باید از کارفرما یا شرکت مربوطه درخواست کنند برای آنها دعوتنامه بفرستد.
دعوتنامه توریستی: درصورتیکه یکی از اقوام یا دوستان شما در فرانسه هستند، میتوانید از آنها بخواهید که برای تسهیل فرآیند دریافت ویزای توریستی، برای شما یک دعوتنامه بفرستند.
ویزای فرانسه در کرونا
با توجه به شیوع ویروس کرونا، شرایط دریافت ویزای فرانسه هم با محدودیتهایی روبرو شده است؛ برای مثال تمامی افرادی که قصد سفر به فرانسه را دارند باید کاملا واکسینه شده باشند. برای شرکت در بیشتر فعالیتهای اجتماعی و فرهنگی فرانسه، همه افراد بالای ۱۶ سال باید کارت واکسیناسیون همراه خود داشته باشند.
درصورتیکه فرد واکسینه نشده باشد، برای ورود به فرانسه باید آزمایش منفی کرونا ارائه دهد. اگر کشور مبدا مسافر از نظر شیوع کرونا در دسته کشورهای «سبز» باشد، نیازی به آزمایش مجدد یا قرنطینه کردن او نیست؛ اما اگر کشور مبدا مسافر در وضعیت «نارنجی» قرار داشته باشد، باید دلیل قانع کنندهای برای سفر به فرانسه ارائه دهد؛ همچنین از او مجددا آزمایش گرفته میشود.
منبع: https://narinsafar.com/france-visa/